Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pierogi z soczewicą"
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 274
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 4984
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 274
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 4984
Składniki
<strong> Przepis przysłała Aneta Palka ze Słupska</strong>
Farsz: soczewicę gotuj 5 minut w lekko osolonym wrzątku (a naj lepiej na parze). Cebulę obierz, posiekaj, zeszklij na oleju. Ostudź. Zmiksuj z białym serem i soczewicą, przypraw solą i pieprzem.
Ciasto: mąkę zagnieć z olejem i szczyptą soli, wlewając szklankę ciepłej wody (ciasto powinno być elastyczne). Rozwałkuj, szklanką wytnij kółka. Na środku każdego ułóż farsz, zlep brzegi.
Pierogi włóż do lekko osolonego wrzątku. Gdy wypłyną, zamieszaj, gotuj jeszcze 2 minuty.Źródło: Chwila dla Ciebie