Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pierogi z soczewicą"
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 94
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 2087
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 288
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 94
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 2087
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 288
Składniki
Soczewicę ugotuj, obraną cebulę podsmaż, szczypior posiekaj, a ser zetrzyj na tarce o grubych oczkach.
Połącz ze sobą wszystkie farszu, dopraw je do smaku solą, pieprzem i słodką papryką.
Mąkę zagnieć z wodą i oliwą. Po rozwałkowaniu wytnij koła, nałóż na nie farsz i zlep.
Gotuj pierogi we wrzątku 3 minuty od czasu wypłynięcia.
40 min ? Stopień trudności: łatwe ? Kalorie: 360
<strong>Katarzyna Cukier z Drzewicy</strong>Źródło: Super TV