Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierogi kocham w każdym wydaniu, tutaj z serem białym i jagodami z zamrażalnika, można dodać ze słoiczka.
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 32
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 15
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 678
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 147
Szybkie danie z piekarnika -nóżki z kurczaka z warzywami, pieczone w piekarni...
Odsłon: 79
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 32
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 15
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 678
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 147
Szybkie danie z piekarnika -nóżki z kurczaka z warzywami, pieczone w piekarni...
Odsłon: 79
Składniki
Z podanych składników zagnieść ciasto i rozwałkować na cienki placek. Ser rozgnieść widelcem, dodać cukier, rozmrożone jagody i dokładnie wymieszać. Szklanką wykrawać z ciasta kółka i nakładać farsz, zlepiać brzegi. Wrzucać pierogi na wrzącą osoloną wodę, gotować na małym ogniu kilka minut od wypłynięcia. Podawać z jagodami, śmietaną lub cukrem.