Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pierogi z musem malinowym"
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 267
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 69
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 73
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 267
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 69
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 73
Składniki
Przygotuj nadzienie: twaróg utrzyj z cukrem waniliowym, cukrem pudrem, żółtkiem i skórką cytryny. Dodaj maliny. Mąkę przesiej na stolnicę. Zrób wgłębienie i wsyp szczyptę soli.
Następnie wlej śmietanę oraz olej. Zagnieć ciasto, powoli dolewając letnią wodę.
Gdy ciasto będzie gładkie, przykryj je ściereczką i odstaw. Po 15 minutach podziel je na porcje i rozwałkuj. Szklanką wytnij kółka, nałóż nadzienie i zlep pierogi.
Przygotowane pierogi ugotuj w osolonym wrzątku. Gotuj minutę od momentu wypłynięcia. Odstaw do wystudzenia.
Przygotuj mus: maliny zmiksuj (kilka odłóż do dekoracji) z cukrem pudrem. Przed podaniem pierogi polej jogurtem i musem malinowym. Oprósz cynamonem. Udekoruj malinami i listkami ziół, np. miętą.Źródło: Na żywo