Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierogi w wersji drożdżowej na słono i to z piekarnika...polecam;)
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 86
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 114
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 108
Lekki i orzeźwiający sorbet truskawkowy stanie się twoim ulubionym deserem i...
Odsłon: 859
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 354
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 86
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 114
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 108
Lekki i orzeźwiający sorbet truskawkowy stanie się twoim ulubionym deserem i...
Odsłon: 859
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 354
Składniki
Pierś umyć, pokroić w kostkę i usmażyć na maśle z przyprawami. Pod koniec smażenia dodać groszek.
Drożdże połączyć z cukrem, pozostawić na chwilkę. Następnie dodać ciepłe mleko i kilka łyżek mąki, wymieszać i poczekać kilka minut. Potem dodać pozostałe składniki, zioła prowansalskie i wyrobić ciasto drożdżowe. Odstawić w ciepłe miejsce do podwojenia objętości. Gotowe ciasto rozwałkować i dużą szklanką wycinać koła. Na każde kłaść nadzienie i ciasto zagiąć.
Gotowe pierogi układamy na blachę wyłożona papierem do pieczenia i smarujemy jajem wymieszanym z mlekiem. Dodatkowo posypujemy ziołami prowansalskimi.
Pieczemy w temp. 160 stopni przez ok. 25-30 min. Podajemy na ciepło z ulubionym sosem (u mnie cebulowy). Smacznego!