Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne pierogi z kapustą kiszoną i kaszą gryczaną prażoną.
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 31
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 83
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 272
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 82
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 31
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 83
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 272
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 82
Składniki
Na dwóch łyżkach oliwy podsmażamy sałatkę z kiszonej kapusty. Lekko podsmażoną kapustę przekładamy do miski. Na tej samej patelni, na dwóch łyżkach oliwy prażymy kaszę gryczaną, doprawiając ją solą i pieprzem. Uprażoną kaszę mieszamy z podsmażona kapustą. Jeśli trzeba to doprawiamy solą i pieprzem. Do miski wrzucamy mąkę, sól, dolewamy wrzącą wodę oraz oliwę. Wszystko dokładnie mieszamy i wyrabiamy ciasto.
Ciasto wałkujemy na cienki placek. Z ciasta wykrawamy krążki, na które nakładamy farsz i zlepiamy brzegi pierogów. Pierogi gotujemy we wrzącej, lekko osolonej wodzie około 3 minut od wypłynięcia na wierzch. Odcedzamy. Przelewamy zimną wodą i podajemy okraszone tłuszczem.