Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierogi nie tylko na kolację Wigilijną.
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 19
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 47
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 43
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 852
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 187
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 19
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 47
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 43
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 852
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 187
Składniki
Kapustę ugotować do miękkości. Odcisnąć, przepuścić przez maszynkę do mięsa z sitkiem o dużych otworach. Jeszcze można odcisnąć. Dodać usmażoną cebulę, popieprzyć i wymieszać.(Ja zrobiłam 50 kulek)
Wszystkie składniki na ciasto zagnieść, podzielić na części,przykryć ściereczką.Brać porcjami i wałkować.Wykrawać większe kółka. Kłaść na praskę do pierogów,nakładać farsz i zlepiać pierogi.Gotować w kipiącej wodzie, od czasu do czasu mieszając. Po wypłynięciu odkryć pokrywkę.Gotować ok.7-8 min. Przed wyjęciem, polać szklanką zimnej wody. Wyjmować durszlakiem, na talerz albo tackę do ostygnięcia.(potem można zamrozić).
Podawać polane usmażoną cebulką.