Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pierogi z kaszą i twarogiem"
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 158
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 206
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 158
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 206
Składniki
Mąkę przesiej, wysyp na stolnicę. Zrób dołek, wlej wodę, wbij jajko i zagnieć ciasto. Wyrabiaj, aż będzie gładkie i elastyczne. Zawiń je w lnianą ściereczkę i odstaw. W tym czasie przygotuj farsz: kaszę wymieszaj z pokruszonym twarogiem. Obraną cebulę i boczek pokrój w kostkę, usmaż na oleju.
Dodaj do kaszy, zostawiając trochę boczku do okraszenia. Wymieszaj, dopraw solą i pieprzem. Ciasto rozwałkuj na grubość ok. 2 mm. Jeśli się klei, dodaj trochę mąki. Wytnij krążki (np. szklanką), na każdy nakładaj czubatą łyżkę farszu, mocno zlep brzegi. Pierogi wrzuć na osolony wrzątek i gotuj do wypłynięcia. Podaj polane skwarkami.
• 45 minut • dla 4 osób • cena 10 złŹródło: Show