Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pierogi z kaszą i serem"
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 151
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 45
Pikantne szaszłyki z mięsa i kiełbasy z dodatkiem warzyw to pyszne danie, ide...
Odsłon: 109
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 151
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 45
Pikantne szaszłyki z mięsa i kiełbasy z dodatkiem warzyw to pyszne danie, ide...
Odsłon: 109
Składniki
Do mąki wbić jajko, dodać 100 ml wody, masło, szczyptę soli, zagnieść ciasto, wyrobić, przykryć lnianą ściereczką, odstawić do lodówki na ok. 15 minut.
Ziemniaki umyć, obrać, ugotować, rozgnieść. Cebulę obrać, posiekać, podsmażyć na oliwie.
Kaszę ugotować według przepisu na opakowaniu, wysypać z woreczków, wystudzić, wymieszać z ziemniakami, roztartym serem, 3/4 cebuli, jajkiem i przyprawami. Ugnieść, aby powstała zwarta masa.
Ciasto rozwałkować, wykroić krążki, rozłożyć farsz, zlepić brzegi. Pierogi gotować we wrzącej osolonej wodzie ok. 3 minuty od wypłynięcia. Odcedzić, polać cebulką z oliwą.
Pierogi można mrozić, najlepiej surowe, rozłożone pojedynczo na podsypanej mąką tacce. Potem można je przechowywać w woreczku.
ok. 55 minut.Źródło: Twoje Imperium