Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pierogi z kaszą gryczaną, pieczarkami i natką"
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 39
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 27
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 750
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 163
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 39
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 27
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 750
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 163
Składniki
Sa u nas często, bo przepadają za nimi mąż i córka.
Przepis przysłała Jadwiga Kwiek z Faściszowej
Z mąki, jajka, oleju, soli i szklanki ciepłej wody zagnieć ciasto. Rozwałkuj na cienki placek, wytnij kółka. Farsz: kaszę zalej gorącym bulionem, gotuj, aż go wchłonie. Odstaw. Pieczarki pokrój w paski, podsmaż na oleju.
Kaszę połącz z pieczarkami, śmietaną i natką, przypraw. Farsz ułóż na cieście, sklej boki, formując pierogi. Zagotuj wodę z dodatkiem soli i odrobiny oleju. Wrzuć pierogi, gotuj 5 min. Wyjmij, przelej wodą.Źródło: Chwila dla Ciebie