Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lubicie pierogi ? jakie najbardziej ? moje ulubione to oczywiście ruskie ale lubię spróbować czegoś nowego i po eksperymentować
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 31
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 83
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 272
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 82
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 31
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 83
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 272
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 82
Składniki
Ugotować kasze i ostudzić, następnie dodać twaróg oraz podsmażoną na rumiano cebulkę. Całość wymieszać rękoma na jednolitą masę
Gdy mamy już farsz wtedy przygotować ciasto na pierogi, odstawić na pięć minut aby odpoczęło, po wyznaczonym czasie rozwałkować na cienki placek i szklanką wycinać kółka
Jak już ciasto przygotowane i mamy kółeczka wtedy na każde nakładać solidną łyżkę farszu i sklejamy dowolnie
Przygotowane pierogi wrzucać do gotującej się osolonej wody i na wolnym ogniu gotować 2-3 minuty chyba że ktoś ma grubsze ciasto wtedy do 5 minut, wyjmować za pomocą łyżki cedzakowej
Pierogi można podawać z podsmażoną cebulką