Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pierogi z kapustą, pieczarkami i kaszą"
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 150
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 193
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 150
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 193
Składniki
Mąkę posiekaj z masłem, dodaj resztę składników i zagnieć, nakryj i odstaw.
Farsz: na rozgrzanym oleju zeszklij drobno posiekaną cebulkę, dodaj przepłukaną, posiekaną kapustę i podsmaż razem. Na drugiej patelni na oleju podsmaż posiekane grzyby. Połącz z kapustą, dodaj posiekane jajka, kaszę, dopraw, wymieszaj.
Ciasto rozwałkuj na ok. 3-4 mm, pokrój na kwadraty o boku 8-10 cm. Nałóż na nie farsz, złóż i dociśnij brzegi widelcem. Pierogi ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia (ew. posmaruj je żółtkiem), piecz 30 min w 180oC.Źródło: Świat kobiety