Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pierogi z kapustą i pieczarkami"
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 137
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 1206
W myśl zasady, że im prościej tym lepiej, powstał pyszny jabłecznik, zjedzony...
Odsłon: 5454
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6564
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 137
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 1206
W myśl zasady, że im prościej tym lepiej, powstał pyszny jabłecznik, zjedzony...
Odsłon: 5454
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6564
Składniki
Mąkę przesiać na stolnicę, zrobić dołek, wbić jajko, dolać 1/2 szklanki wody, dodać szczyptę soli. Wyrobić ciasto. 2 Kapustę przepłukać, odcisnąć, posiekać, zalać 2 szklankami wrzątku, dodać pieprz, ziele angielskie i listek laurowy. Gotować około 30-40 min, aż będzie miękka. Listki i ziele wyjąć. 3 Pieczarki i cebulę oczyścić, posiekać. Rozgrzać olej, zeszklić cebulę, przesmażyć grzyby. Dusić ok. 10 min, dodać kapustę. Przyprawić razem na dość ostro solą i pieprzem, odparować, przestudzić. Farsz przepuścić przez maszynkę do mielenia mięsa. 4 Ciasto rozwałkować, wykrawać kółka, nakładać farsz, zlepiać brzegi. Ugotować w osolonej wodzie, polać masłem.
ok. 55 minutŹródło: Twoje Imperium