Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierogi z kapusty kiszonej i suszonymi grzybami .
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 89
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 157
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 116
Lekki i orzeźwiający sorbet truskawkowy stanie się twoim ulubionym deserem i...
Odsłon: 898
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 370
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 89
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 157
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 116
Lekki i orzeźwiający sorbet truskawkowy stanie się twoim ulubionym deserem i...
Odsłon: 898
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 370
Składniki
Grzyby namoczyć najlepiej na noc . Następnie ugotuj w wodzie , w której się moczyły . Dodaj liść laurowy , ziele angielskie . Gotuj ok 1 godziny do wyparowania wody . Jeśli woda wcześniej wyparuje , dolej . Często mieszaj aby grzyby się nie przypaliły . Kapustę ugotuj . Odcedź . Wystudź , następnie wyciśnij przez czystą ściereczkę . Pokrojoną cebulę usmaż na łyżce masła klarowanego lub na oleju (do wyboru . ) Usuń z grzybów liść i ziele . Wszystko przepuść przez maszynkę . Grube oczka . Wyłóż na patelnię . Delikatnie podsmaż , dodaj pieprz i sól do smaku , wymieszaj . Wystudź .
Do miski przesiej mąkę , posól , wlej gorącą wodę , olej . Na początku kiedy ciasto jest gorące , możesz je zamieszać łyżką . Zagnieć . Kiedy będzie miękkie i plastyczne , zawiń w folie i pozostaw na 30 min .
Ciast odwiń z foli i podziel na trzy części . Jeden kawałek rozwałkuj cienko na stolnicy . Wycinaj kółka . Każdą sztukę dodatkowo rozciągaj w dłoniach . Na środek nakładaj farsz na pierogi , składaj na pół i sklejaj boki .
W dużym garnku zagotuj wodę solą i łyżką oleju . Włóż pierogi do gotującej się wody , gotuj 3 min po wypłynięciu . Odsącz .
Pierogi jemy polane usmażoną cebulką i barszczem czerwonym . Kiedy zostaną na drugi dzień , podsmażam na patelni . Z ilości podanych składników , zrobię ok 50 pierogów .