Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 58
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 108
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 350
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 58
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 108
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 350
Składniki
Grzyby namoczyć na co najmniej 2 godziny w 200 ml wody. W tym czasie kapustę zalać 200 ml wody ,dodać liść laurowy i gotować godzinę na wolnym ogniu. Kapustę odcedzić i posiekać.
Namoczone grzyby opłukać i zalać wodą ,w której się moczyły ,przecedzoną przez gęste sito. Gotować przez 30 min ,tak by na koniec nie pozostawało prawie nic płynu.
Obraną i pokrojoną w krążki cebulę zrumienić na 2 łyżkach masła. Wraz z grzybami zemleć w maszynce do mięsa.
Na patelni roztopić resztę masła ,włożyć posiekaną kapustę oraz grzyby ,podsmażyć 7-8 min. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Przygotować ciasto W przesianej mące zrobić dołek ,wbić jajko ,wsypać szczyptę soli i zagnieść ciasto ,dodając ok. 100 ml wody. Wyrabiać ,aż będzie gładkie. Rozwałkować na 2-2,5 mm grubości ,oprószając stolnicę mąką. Wycinać szklanką lub foremką koła.
Na środek kłaść farsz i zlepić. Gotować w osolonej wodzie i wyjmować 3 min po tym jak wypłyną na powierzchnię.