Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 157
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 200
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 157
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 200
Składniki
Grzyby umyć,namoczyć na noc.
Kapustę opłukać,poszatkować,posolić.
Grzyby ugotować w wodzie,w której się moczyły,odcedzić,posiekać.
Cebulę obrać i posiekać,wrzucić do rondla,podsmażyć lekko na maśle,dodać kapustę,podlać wywarem,dusić,aż będzie miękka (około 1 godz.)
Odcedzić,posiekać,dodać grzyby,przyprawić solą i pieprzem,wymieszać.
Z mąki,jajka,soli i ciepłej wody zagnieść ciasto,musi być dość rzadkie,nie za suche.
Podsypać mąkę na stolnicę,rozwałkować,rozwałkować,wyciąć krążki kubkiem.
Na każdym położyć łyżeczkę farszu,zlepić pierożki.
Partiami wrzucać na osolony wrzątek,gotować,aż wypłyną.
Podawać polane masłem ze zrumienioną cebulą.