Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Według mnie to jedne z najsmaczniejszych pierogów.
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 18
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 45
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 43
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 847
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 187
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 18
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 45
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 43
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 847
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 187
Składniki
główke kapusty pokroic w gruba kostkę i ugotować,wystudzic i zemleć lub drobniutko posiekac
jedna cebulę drobno pokroić,lekko podsmażyć,dodac kapustę i jeszcze smazyc kilka minut,do kapusty dodac posiekany koperek doprawic sola i pieprzem,dodać sok z cytryny,wymieszac
zagnieśc ciasto na pierogi,cienko rozwałkować,wycinac kółka,nakładac farsz,dokładnie zlepic i ugotowac,druga cebule i boczek pokroić,usmazyć i wyłozyc na pierozki,mozna podac je polane masłem