Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pierogi z jagodami"
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5330
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 104
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5330
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 104
Składniki
Wysyp mąkę na stolnicę. Dodaj jajko. Zagniataj, stopniowo dodając gorącą wodę (zimna sprawi, że pierogi wyjdą twarde).
Wyrobione ciasto podziel na dwie części. Jedną odłóż i przykryj ściereczką. Drugą cienko rozwałkuj. Szklanką wykrawaj nieduże kółka.
Na środku każdego kółka połóż 2 łyżeczki jagód i pół łyżeczki cukru. Delikatnie zwilż brzegi wodą i sklej.
Pierogi gotuj partiami w osolonej wodzie. Śmietanę połącz z 1/4 szklanki cukru. Ubij. Przed podaniem polej nią pierogi. Posyp świeżymi owocami.Źródło: Takie jest życie