Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto do pierogów na bazie maślanki jest bardzo oryginalne a nadzienie o smaku szarlotki zaskakuje każdego.
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 32
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 15
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 676
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 147
Szybkie danie z piekarnika -nóżki z kurczaka z warzywami, pieczone w piekarni...
Odsłon: 77
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 32
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 15
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 676
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 147
Szybkie danie z piekarnika -nóżki z kurczaka z warzywami, pieczone w piekarni...
Odsłon: 77
Składniki
Wszystkie składniki na ciasto dokładnie zagnieć. Ciasto rozwałkuj, za pomocą szklanki wycinaj kółka. Jabłka zetrzyj na tarce, skrop sokiem z cytryny. Dodaj do nic rodzynki, cynamon i cukier waniliowy. Na wycięte krążki wykładaj po łyżce masa. Zlep dokładnie. Gotuj przez 3 minuty od momentu wypłynięcia pierogów na powierzchnię. Podawać polane śmietaną i posypane cukrem. Można posypać je także dodatkowo cynamonem