Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon na popierówki w pełni dziś proponuję pyszne pierogi idealne na letni obiadek.
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 19
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 46
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 43
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 848
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 187
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 19
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 46
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 43
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 848
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 187
Składniki
Na stolnicę przesiej mąkę dodaj sól, zrób zagłębienie, wlej olej i wodę delikatnie wymieszaj łyżka a następnie wyrób rękami elastyczne ciasto w razie potrzeby jak będzie za suche dodaj wody,a jak będzie wilgotne dosyp mąki. Ciasto przykryj ściereczką żeby odpoczęło.
Jabłka obierz zetrzyj na tarce, posyp cukrem i odstaw na 10 minut. Następnie jabłka odciśnij z nadmiaru soku dodaj cynamon i wymieszaj. Stolnicę oprósz mąka ciasto podziel na pół, rozwałkuj i wycinaj kółka za pomocą szklanki. Na środek wkładaj po łyżeczce jabłek , brzegi ciasta posmaruj lekko wodą żeby się lepiej zlepiały . Zlepiaj pierogi W garnku zagotuj wodę z solą na wrzącą wrzucaj pierogi gotuj około 5 minut od wypłynięcia.Pierogi podawaj polane masłem lub śmietaną i posypane cukrem.