Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierogi z farszem grzybowym z mięsem mielonym i cebulą, podane z podsmażoną cebulą.
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 36
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 88
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 273
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 36
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 88
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 273
Składniki
Wykonanie farszu: Wymyte, pokrojone drobno pieczarki, doprawione pieprzem i solą smażymy razem z pokrojoną cebulą w kostkę.
Gdy pieczarki będą już miękkie dodajemy stopniowo mielone mięso i smażymy cały czas mieszając. Podczas smażenia mięsa musimy je drewnianą patką jak najdrobniej rozdrabniać. Usmażony farsz studzimy.
Wykonanie ciasta i pierogów: Przesiewamy 3 szklanki mąki, dodajemy jajka i około 1/2 szklanki wody ciepłej.
Solimy i dobrze wyrabiamy, aż ciasto będzie sprężyste.
Ciasto cienko rozwałkowujemy. Na rozwałkowany placek nakładamy małe kulki nadzienia.
Przy pomocy maszynki zlepiamy pierogi.
Z przepisu wyszło 30 dużych pierogów.
Gotujemy przez 3 minuty od momentu wypłynięcia pierogów na powierzchnię lustra wody.
Pierogi podajemy z podsmażoną cebulką lub pierogi odsmażane. Smacznego!!!