Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pierogi z boczkiem i jasiem fasolą"
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 30
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 41
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 43
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 37
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 30
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 41
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 43
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 37
Składniki
Z powyższych składników zagnieć ciasto i odstaw na 15 minut. Rozwałkuj je i wytnij koła. Fasolę namocz w ciepłej wodzie, pozostaw na całą noc, a następnie ugotuj.
Boczek pokrój w kosteczkę, cebulę posiekaj i podsmaż razem na rozgrzanej patelni. Część boczku zostaw na później. Dodaj do fasoli i zmiksuj przy pomocy blendera na gładkie purée. Dopraw solą oraz pieprzem.
Na wycięte krążki nałóż po łyżeczce farszu i dokładnie zlep brzegi. Gotuj pierogi około 10 minut w osolonym wrzątku – od momentu ich wypłynięcia. Podawaj okraszone podsmażonym boczkiem.
<strong>Magdalena Tabaczyk z Kępic</strong>Źródło: Super TV