Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne pierogi z białym serem polane przesmażoną śmietaną i posypane cukrem i cynamonem.
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 28
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 54
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 47
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 921
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 202
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 28
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 54
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 47
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 921
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 202
Składniki
Ser przeciśnij przez praskę dodaj resztę składników, wymieszaj.
Śmietanę przesmaż na złoty kolor.
Mąkę przesiej przez sito na stolnicę , dodaj,olej , sól, jajko i wodę.Wyrób elastyczne ciasto podziel na mniejsze kawałki przykryj ściereczką i odstaw na 10 minut .Na stolnicy podsyp lekko mąka rozwałkuj cienko ciasto wycinaj kółko za pomocą szklanki lub maszynki do pierogów , łyżeczką nakładaj ser ,brzegi smaruj wodą i sklejają jeśli umiesz możesz zrobić tzw.falbankę.Wode zagotuj w garnku dodaj sól do smaku pierogi wrzucaj na gotującą się wodę i gotuj około 5 minut od wypłynięcia.Wyjmij łyżka cedzakową na sito.Podawaj polane śmietaną i posypane cukrem.