Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pierogi z białą kiełbasą po mazursku"
Dzisiaj danie jednogarnkowe, proste w przygotowaniu i smaczne. Polecam
Odsłon: 68
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 127
Plastry karczku pieczone we frytkownicy beztłuszczowej w aromatycznej maryna...
Odsłon: 98
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 85
Dzisiaj danie jednogarnkowe, proste w przygotowaniu i smaczne. Polecam
Odsłon: 68
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 127
Plastry karczku pieczone we frytkownicy beztłuszczowej w aromatycznej maryna...
Odsłon: 98
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 85
Składniki
Ich nadzienie jest proste i zaskakująco dobre. Przepis przysłała Magdalena Magiera z Rzeszowa.
Mąkę przesiej, dodaj sól, zagnieć ciasto, wlewając tyle gorącej wody, by ciasto było gładkie i elastyczne. Wstaw do lodówki. Kiełbasę obierz ze skórki, rozgnieć widelcem. Wymieszaj z białkiem, przypraw pieprzem.
Schłodzone ciasto rozwałkuj, szklanką wytnij krążki. Na każdym ułóż farsz, zlep. Pierogi włóż do osolonego wrzątku. Gdy wypłyną, gotuj ok. 6 minut. Wyjmij łyżką cedzakową, ostudź. Przesmaż z obu stron na rumiano na rozgrzanym oleju.Źródło: Chwila dla Ciebie