Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 165
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 219
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 165
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 219
Składniki
Mąkę wymieszaj z kaszą manną. Posól.
Dodaj olej, wyrabiaj i dodaj wodę.
Zagniataj ciasto.
Ciasto podziel na 3 części i partiami wałkuj cienko.
Wykrawaj małe krążki.
Obierz banany i pokrój w plastry.
Skrop sokiem z cytryny
Na każdy krążek kładź plaster banana, przykryj drugim i sklejaj pierogi.
W garnku zagotuj posoloną wodę i wrzucaj pierogi. Gotuj, aż wypłyną.