Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pierogi szpinakowe z parówkami"
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 161
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 208
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 161
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 208
Składniki
<strong>Przepis przysłała Sylwia Ładyga z Brzegów</strong>
Ciasto: mąkę przesiej, dodaj szczyptę soli, roztrzepane jajka i oliwę, wyrób zwarte ciasto. Przykryj wilgotną ściereczką.
Farsz: boczek pokrój w kostkę, cebule posiekaj, zeszklij na oliwie. Zdejmij. Na tę samą patelnię wrzuć posiekany szpinak, przypraw, przesmaż. Parówki posiekaj, połącz z boczkiem i szpinakiem. Przypraw do smaku.
Ciasto cienko rozwałkuj, pokrój w prostokąty (np. 12 na 6 cm). Ułóż farsz, zlep. Ostrożnie włóż do wrzątku, gotuj 10-13 min.Źródło: Chwila dla Ciebie