Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pierogi śliwkowo-rumowe"
Przepis dnia
Przyszła mi ochota na coś dobrego i smacznego, coś co przypomniałam sobie z d...
Odsłon: 127
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 28
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6520
Przepis dnia
Przyszła mi ochota na coś dobrego i smacznego, coś co przypomniałam sobie z d...
Odsłon: 127
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 28
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6520
Składniki
Ziemniaki gotuję, odcedzam i przepuszczam przez praskę. Dodaję mąkę, masło, żółtka, sól i wyrabiam ciasto. Wałkuję je na grubość 1 cm, wycinam koła o średnicy 7-8 cm.
Mieszam farszu i rozkładam go na kołach.Składam je na pół, zlepiam brzegi. Gotuję pierogi ok. 10 min. Polewam je roztopionym masłem i posypuję cukrem pudrem.
70 min • Porcja 230 kcal • Koszt porcji ok. 1 zł • Przepis na 4-6 porcji.Źródło: Kobieta i życie