Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaki dzieciństwa :)
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 34
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 88
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 273
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 34
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 88
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 273
Składniki
Farsz: ziemniaki ugotować i ostudzić. Ubić je i dodać twaróg i podsmażoną cebulkę. Na farsz sojowy przepis jest podobny, tylko nie dodajemy ziemniaków. Soję surową należy namoczyć jak groch czy fasolę, najlepiej na całą noc. Potem ugotować do miękkości (ok. 2 godzin). Odcedzić i ostudzić, a następnie zmielić na gładką masę.
Ciasto: mąkę przesiać i dodać żółtka, masło i szczyptę soli. Zagnieść ciasto. Dolewać bardzo ciepłej wody, aż ciasto będzie elastyczne.
Ciasto rozwałkować na ok. 2-3 mm i wyciąć kółka. Nałożyć farsz i zlepić. Pierożki wrzucić do gorącej wody i gotować ok. 5 minut. Podawać z cebulką lub skwareczkami. Smacznego!