Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierogi ruskie, chyba lubiane przez wszystkich.
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 32
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 15
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 675
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 146
Szybkie danie z piekarnika -nóżki z kurczaka z warzywami, pieczone w piekarni...
Odsłon: 77
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 32
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 15
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 675
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 146
Szybkie danie z piekarnika -nóżki z kurczaka z warzywami, pieczone w piekarni...
Odsłon: 77
Składniki
Ziemniaki ugotować w mundurkach, ostudzić, obrać, zmielić. Ser zmielić. Cebulę pokroić w kostkę, udusić na margarynie, 3/4 cebuli dac do farszu resztę zostawić do polania pierogów. Dodać przyprawy i wszystko wymieszać.
Mąkę przesiac do miski, dodac maslo, sol, zalac wrzątkiem, wymieszać najpierw łyżką, potem wyrabiać ciasto rękami. Ciasto powinno być gładkie i elastyczne. Stolnicę posypać mąką i rozwałkować cienko ciasto. Wykroić szklanka kółka. Na kazdy krążek nałożyć farsz i zlepić. Zrobione pierogi gotować w osolonej wodzie mieszajac delikatnie drewnianą łyżką ok. 3minuty od wypłynięcia na wierzch.