Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierogi Białoruskie zrobione są z nadzieniem ziemniaczano - serowym doprawionym solą i ziołowym pieprzem, oraz dodaną zeszkloną cebulą na maśle.
Szybkie danie z piekarnika -nóżki z kurczaka z warzywami, pieczone w piekarni...
Odsłon: 46
Bardzo smaczne naleśniki z serem, idealne na śniadanie. Z podanego przepisu w...
Odsłon: 183
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 56
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 130
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 427
Szybkie danie z piekarnika -nóżki z kurczaka z warzywami, pieczone w piekarni...
Odsłon: 46
Bardzo smaczne naleśniki z serem, idealne na śniadanie. Z podanego przepisu w...
Odsłon: 183
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 56
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 130
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 427
Składniki
Do większej miski przesiewamy mąkę, dodajemy rozbełtane jajko, wymieszane w gorącej wodzie masło i mieszamy łyżką chwilę, później ręcznie wyrabiamy ciasto. Wyrobione ciasto zawijamy w folię spożywczą i odstawiamy na pół godziny żeby odpoczęło. W międzyczasie przygotowujemy z ziemniaków i twarogu farsz. ugotowane ziemniaki przeciskamy przez praskę, twaróg również, dodajemy zeszkloną na maśle cebulę, doprawiamy solą i pieprzem, dobrze mieszamy.
Po okresie odpoczynku ciasta wałkujemy go na cienki prostokątny placek o grubości około 2-3 mm. Na brzeg placka układamy farsz, jedną małą łyżeczkę na jeden pierog. Ułożony farsz przykrywamy ciastem, uciskamy delikatnie na około każdego miejsca z farszem i maszynką do pierogów wycinamy pierogi. I tak robimy kolejne pierogi do wykończenia ciasta.
Zrobione pierogi układamy na oprószonej mąką desce. W międzyczasie zagotowujemy osoloną wodę i wkładamy pierogi łyżką cedzakową do wrzącej wody. Gotujemy 3 minuty od momentu wypłynięcia pierogów do góry. Podczas gotowania się pierogów smażymy na patelni pokrojone w kostkę podgardle i cebulę do jej ładnego zeszklenia.
Ugotowane pierogi podajemy okraszone skwarkami i cebulką. Smacznego!!!