Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyborne, smaczne pierożki na obiad.
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 35
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 88
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 273
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 35
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 88
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 273
Składniki
Wykonanie: Zarobić rozczyn z drożdży, 1 łyżki mleka, 1 łyżki cukru, 1 łyżki mąki i śmietany. Odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Gdy drożdże podrosną połączyć z resztą składników i odstawić ponownie do wyrośnięcia.
W między czasie filet pokroić w kostkę, wymieszać z połową torebki gyrosa i usmażyć na oleju złociście. Do przestudzonego mięsa dodać ketchup, starty ser lekko przysmażone z cebulą pieczarki, drobno pokrojoną paprykę i kukurydzę i dokładnie wymieszać.
Podrośnięte ciasto rozwałkować na stolnicy, wykrawać szklanka kółka, nakładać farsz i zlepiać pierogi. Posmarować rozmąconym jajkiem.
Gdy podrosną piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 200 stopni przez 25 minut. Po upieczeniu polecam posmarować pierogi masłem i przykryć ściereczka.