Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyborne pierogi leniwe Babci Stefci.
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 132
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 1201
W myśl zasady, że im prościej tym lepiej, powstał pyszny jabłecznik, zjedzony...
Odsłon: 5416
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6563
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 132
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 1201
W myśl zasady, że im prościej tym lepiej, powstał pyszny jabłecznik, zjedzony...
Odsłon: 5416
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6563
Składniki
Wykonanie: Wodę połączyć z mlekiem i podgrzać do 70 stopni, wrzucić płatki, dokładnie wymieszać i odstawić do ostygnięcia i napęcznienia. Wymieszać z żółtkami, serem twarogowym a następnie na płatki wyłożyć pianę ubitą z białek, posypać mąką i bardzo dokładnie wymieszać. Z ciasta na stolnicy formować podłużne wałeczki, pociąć ukośnie, Wkładać do wrzącej posolonej wody i ugotować. Ugotowane pierogi polać masłem z zrumienioną bułką tartą lub posypać cukrem.