Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pierogi chińskie dim sum"
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 119
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 167
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 46
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 140
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 119
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 167
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 46
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 140
Składniki
na sos wymieszaj i odstaw. Krewetki posiekaj. Następnie połącz z mięsem i resztą składników nadzienia. Mąkę wymieszaj z gorącą wodą i zagnieć ciasto.
Przykryj wilgotną ściereczką i odstaw na 30 minut. Następnie rozwałkuj na cienki placek. Nożem wykrój kwadraty o boku 6 cm. Na wierzch wyłóż po łyżce nadzienia.
Boki ciasta zbierz do środka i delikatnie sklej. W garnku zagotuj wodę i włóż sitko.
Wyłóż je papierem do pieczenia, z wyciętymi kilkoma otworami. Papier posmaruj olejem i ułóż pierwszą partię pierożków. Przykryj garnek i gotuj na parze przez około 7 minut.
Posyp posiekanym porem i skrop odrobiną sosu. Pierożki jedz pałeczkami, maczając w sosie.Źródło: Na żywo