Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pieróg z mięsem i papryką"
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 55
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 106
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 341
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 55
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 106
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 341
Składniki
Mąkę wymieszaj z drożdżami i 5 łyżkami oliwy. Dolej ok. 1/2 szkl. ciepłej wody. Zagnieć elastyczne ciasto. Odstaw na ok. godzinę do wyrośnięcia.
Papryki oczyść, pokrój. Cebulę i czosnek obierz, posiekaj, zeszklij na reszcie oliwy. Do cebuli i czosnku dołóż mięso. Usmaż na rumiano. Dodaj paprykę, koncentrat i przecier.
Nadzienie duś 10 minut. Przypraw je solą i pieprzem. Ciasto rozwałkuj. Na placku rozłóż farsz. Złóż na pół i zlep brzegi, tworząc ozdobny brzeg. Pieróg posmaruj wodą. Przylep zioła. Piecz 25 minut w temp. 200°C.
godz.; Porcja: 690 kcal; Cena porcji: ok. 3,50 zł.Źródło: Naj