Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pieróg z kaszą gryczaną"
Dzisiaj danie jednogarnkowe, proste w przygotowaniu i smaczne. Polecam
Odsłon: 63
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 125
Plastry karczku pieczone we frytkownicy beztłuszczowej w aromatycznej maryna...
Odsłon: 98
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 85
Dzisiaj danie jednogarnkowe, proste w przygotowaniu i smaczne. Polecam
Odsłon: 63
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 125
Plastry karczku pieczone we frytkownicy beztłuszczowej w aromatycznej maryna...
Odsłon: 98
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 85
Składniki
Marta Oleszek z Radecznicy
Ciasto: drożdże utrzyj z cukrem, zalej ciepłym mlekiem, wymieszaj z łyżką mąki. Kiedy wyrosną wsyp mąkę, sól, wbij żółtko, jajko i wyrób ciasto. Na koniec dodaj miękkie masło i zagnieć. Odstaw na pół godziny do wyrośnięcia. Potem jeszcze raz zagnieć ciasto.
Kaszę gryczaną ugotuj na półsypko. Wymieszaj z cukrem, zmielonym serem, śmietaną i surowym jajkiem.
Ciasto rozwałkuj na 2 prostokąty. Jednym wylep blaszkę, nałóż farsz, nakryj drugim plackiem. Posmaruj jajkiem, posyp kruszonką. Piecz 40 min w temp. 220°C. Podaj na ciepło lub na zimno.
Porcje 8. Przygot. 90 min. Cena 1,40 zł. Kalorie 250 kcal.Źródło: Takie jest życie