Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pieczyste w serowym płaszczyku"
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 160
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 207
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 160
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 207
Składniki
Cebule obierz, potnij na cząstki. Do garnka wlej 2 litry posolonej wody. Włóż mięso. Dodaj cebule oraz przyprawy i cukier. Poczekaj, aż woda zawrze, zmniejsz płomień i gotuj 45 minut. Następnie schab wyjmij i przestudź.
Ciasto rozwałkuj na prostokąt (ok. 30x30 cm). Schab owiń plackiem. Ułóż na blasze przykrytej pergaminem. Żółtko wymieszaj z mlekiem. Posmaruj tym wierzch pieczeni. Oprósz pieprzem. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 200 stopni. Piecz 35 minut.
Ser zetrzyj na tarce lub drobno pokrój. Posyp nim pieczeń na około 10 minut przed wyjęciem z piekarnika. Gotowe mięso podawaj, np. z zielonymi szparagami w sosie ziołowym.Źródło: Naj