Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pieczony udziec jagnięcy"
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 158
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 206
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 158
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 206
Składniki
Zrobić marynatę: posiekać czosnek, dodać rozmaryn,tymianek, listki laurowe, sól oraz pieprz. Zalać winem. Mięso marynować dobę w lodówce.
Olej rozgrzać w brytfance, obsmażyć na nim mięso. Dodać czosnek z marynaty, wstawić do piekarnika, podlać bulionem. Piec 2 godziny. Umyte cytryny pokroić w plasterki. Na 20 minut przed końcem pieczenia obłożyć nimi mięso.
Sos przecedzić, wymieszać ze śmietaną i mąką, zagotować. Mięso pokroić, polać sosem.Źródło: Twoje Imperium