Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pieczony łosoś z papryką"
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 24
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6515
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 752
Wędzony w ciepłym dymie 65 C przez trzy godziny.
Odsłon: 148
Smarowna pasztetowa do chleba zrobiona w jelicie grubym prostym wieprzowym.
Odsłon: 1174
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 24
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6515
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 752
Wędzony w ciepłym dymie 65 C przez trzy godziny.
Odsłon: 148
Smarowna pasztetowa do chleba zrobiona w jelicie grubym prostym wieprzowym.
Odsłon: 1174
Składniki
Rybę umyj i osusz papierowym ręcznikiem. Posyp z obu stron solą oraz białym pieprzem.
Umyj paprykę oraz pomidory, cebulę obierz. Przygotowane warzywa drobno pokrój.
Rozłóż podwójną warstwę folii aluminiowej. Połóż na niej łososia. Obsyp warzywami i skrop sokiem z cytryny. Szczelnie zawiń folię.
Wstaw do nagrzanego piekarnika. Piecz 20-25 minut w temp. 180°C. Serwuj rybę posypaną skórką z cytryny. Przed pieczeniem możesz łososia podzielić na porcje. Każdą zawiń w folię i piecz oddzielnie.
W ten sam sposób możesz przyrządzić wszystkie ryby morskie oraz sandacza, amura czy pstrąga.
30 min ? Stopień trudności: łatwe ? Kalorie: 180
<strong>Sandra Siebert z Lubonia</strong>Źródło: Super TV