Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne i smaczne danie rybne, dobre także dla dzieci.
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1093
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 11256
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1093
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 11256
Składniki
Kawałki folii aluminiowej (8 szt. do każdego kawałka łososia) skrop olejem,poukładaj na nich filety łososia. Oprósz je solą i pieprzem, skrop sokiem z cytryny i posyp sproszkowanym rozmarynem. Rybę zawiń w folię i piecz w piekarniku w temp. 200 C ok. pół godziny.
Ziemniaki obierz, pokrój w plastry, cukinię umyj, pokrój w kostkę, marchewkę oczyść, także pokrój. Warzywa ułóż na blasze wyłożoną folią aluminiową, skrop olejem z masłem i posiekanym czosnkiem. Dołóż do piekarnika (po 10 min. od włożenia ryby). Łososia podawaj z opieczonymi warzywami. Można też podać rybę z sosem np. holenderskim.