Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupiąca skórka, soczyste mięso i aromatyczne nadzienie....
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 56
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 68
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 73
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1104
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 257
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 56
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 68
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 73
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1104
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 257
Składniki
Kurczaka natrzeć solą i pieprzem, odstawić na pół godziny.
Cebulę i czosnek obrać, z papryki usunąć nasiona, z kiełbasy zdjąć flak. Wszystko włożyć do blendera i zmiksować do grudkowatej konsystencji. Dodać jajko, tartą bułkę i przyprawy, dokładnie wymieszać.
Skórę nad piersiami kurczaka poluzować i w powstałą kieszeń nałożyć farsz.
Piekarnik rozgrzać do 170 stopni. Kurczaka ułożyć w brytfance, przykryć folią aluminiową. Piec przez 1,5 godziny. Po tym czasie zdjąć folię, piec kolejne 20-30 minut aby skórka była chrupiąca.