Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pikantna, lekko słodka marynata doskonale łączy się z mięsem z kurczaka....
Syrop z kwiatów czarnego bzu ma piękny aromat, jest smaczny, a co najważniejs...
Odsłon: 982
Danie powstało dzisiaj spontanicznie i było tak smaczne, że ani ja, ani mój g...
Odsłon: 42
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 1162
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 741
"Special fried rice" to potrawa chińska i ma wiele wariantów. Do specjalnego...
Odsłon: 152
Syrop z kwiatów czarnego bzu ma piękny aromat, jest smaczny, a co najważniejs...
Odsłon: 982
Danie powstało dzisiaj spontanicznie i było tak smaczne, że ani ja, ani mój g...
Odsłon: 42
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 1162
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 741
"Special fried rice" to potrawa chińska i ma wiele wariantów. Do specjalnego...
Odsłon: 152
Składniki
W dużej misce wymieszać słodką i wędzoną paprykę, chili, ziele angielskie i sól. Dodać oliwę, sok i skórkę z cytryny, miód oraz przeciśnięty przez praskę czosnek.
Do miski przełożyć udka i dokładnie natrzeć marynatą. Odstawić na dwie godziny (w temperaturze pokojowej).
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni. Kawałki kurczaka ułożyć w brytfance, obłożyć gałązkami tymianku i plasterkami cytryny.
Piec przez około 50-60 minut, co jakiś czas polewając kurczaka tworzącym się sosem.