Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pollo asado to kurczak marynowany w soku z cytusów i aromatycznej mieszance przypraw, a następnie grillowany lub pieczony. Pyszny i soczysty......
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 135
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 113
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 135
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 113
Składniki
W miseczce wymieszać wszystkie suche składniki. Wlać sok pomarańczowy, sok z limonki i oliwę, wymieszać.
Kurczaka przełożyć na duży półmisek lub włożyć do dużej plastykowej torby i zalać marynatą. Mieszankę dokładnie wetrzeć w mięso. Odstawić do lodówki na 2-3 godziny.
Na około godzinę przed pieczeniem, kurczaka wyciągnąć z lodówki, przełożyć do brytfanny wraz z całą marynatą. Piekarnik rozgrzać do 180 stopni. Kurczaka piec przez około 1,5 godziny, co jakiś czas polewając mięso tworzącym się sosem. Podawać z sałatką z pomidorów, z awokado i kolendrą.