Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Camembert owinięty dojrzewającą szynką i wszystko zapieczone w chlebku
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 157
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 196
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 157
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 196
Składniki
Ciasto: Wodę, cukier i drożdże wymieszać. Dodać to tego mąkę. Mieszać, a następnie wyrabiać na gładkie i jednolite ciasto. Odstawić do wyrośnięcia aż podwoi swoją objętość.
Sery owijamy w szynkę. Wyrośnięte ciasto podzielić na dwie części i rozwałkować na okręgi o średnicy około 25 cm Ułożyć na środku sery i zawinąć w ciasto Sery ułożyć na blasze do pieczenia Wierzch posmarować roztrzepanymi jajkami. Ponownie odstawić na 30 minut do wyrośnięcia
W tym czasie rozgrzewać piekarnik do temperatury 200ºC. Ponownie posmarować jajkiem i wstawić do piekarnika. Piec około 40 minut Sery wyjąć z piekarnika, pokroić na kawałki. Podawać z konfiturą lub żurawiną.