Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne pieczone ziemniaczki, które mogłabym jeść każdego dnia. Podaję je z surówką z kapusty pekińskiej i z sosem czosnkowym, pycha!
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 60
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 110
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 354
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 60
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 110
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 354
Składniki
Ziemniaki obrać, umyć, osuszyć i pokroić na mniejsze kawałki. Ziemniaki ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, tak żeby nie leżały na sobie. Przyprawić czosnkiem granulowanym, czosnkiem niedźwiedzim, słodką papryką, przyprawą do frytek. Można doprawić solą i pieprzem, jeśli jest taka potrzeba. Całość polać olejem i wymieszać rękami. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 220 stopni C i piec przez 30 minut.
Składniki sosu połączyć ze sobą, doprawić i wszystko dokładnie wymieszać. Pieczone ziemniaczki podawać z sosem czosnkowym, ulubioną surówką lub mięsem. Smacznego!