Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Soczyste i bardzo wyraziste w smaku żeberka. Pieczone w naczyniu żaroodpornym bez dodatku tłuszczu.
Burgery to amerykański klasyk, który doskonale sprawdzi się podczas wiosennyc...
Odsłon: 133
Kurczak po meksykańsku to potrawa, do której nie potrzebujesz więcej dodatków...
Odsłon: 1212
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 429
To pyszny i prosty sposób na zapiekankę, która jest świetnym pomysłem na kola...
Odsłon: 80
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 291
Burgery to amerykański klasyk, który doskonale sprawdzi się podczas wiosennyc...
Odsłon: 133
Kurczak po meksykańsku to potrawa, do której nie potrzebujesz więcej dodatków...
Odsłon: 1212
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 429
To pyszny i prosty sposób na zapiekankę, która jest świetnym pomysłem na kola...
Odsłon: 80
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 291
Składniki
Żeberka umyć i wysuszyć. Każdy kawałek mięsa posolić, doprawić pieprzem i pieprzem ziołowym.
Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę, nafaszerować nim mięso i posypać obficie majerankiem.
Nafaszerowane żeberka przełożyć do naczynia żaroodpornego i posypać pokrojoną w pióra cebulą.
Piec w piekarniku przez ok 1,5 - 2 godziny w temperaturze 200 stopni. Naczynie żaroodporne wkładamy do zimnego piekarnika, pod koniec pieczenia można zmniejszyć temperaturę.
Podawać z kaszą, buraczkami lub kapustą kiszoną. Smacznego :)