Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proponuję bardzo prosty i szybki sposób przygotowania batatów. Dzięki temu te warzywa odkrywają przed nami całe swoje bogactwo smaku. Bataty czyli słodkie ziemniaki to bogate źródło witamin i soli mineralnych. Ze względu na niski indeks glikemiczny zalecane są zwłaszcza diabetykom i osobom chcącym zrzucić zbędne kilogramy. I przy okazji mają rewelacyjny smak trochę jak ziemniaki trochę jak dynia, więc czego chcieć więcej. No i ten cudowny kolor, który zachęca do jedzenia.
Przepis dnia
Przyszła mi ochota na coś dobrego i smacznego, coś co przypomniałam sobie z d...
Odsłon: 130
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 33
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6524
Przepis dnia
Przyszła mi ochota na coś dobrego i smacznego, coś co przypomniałam sobie z d...
Odsłon: 130
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 33
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6524
Składniki
Bataty umyj, obierz ze skórki i pokrój na kilkucentymetrowe kawałki.
W żaroodpornej formie wymieszaj olej z przyprawami a następnie dodaj pokrojone bataty i jeszcze raz dokładnie wymieszaj.
Piecz w nagrzanym do 200 stopni C piekarniku przez ok. 30 minut.
Podawaj gorące jako dodatek do dania głównego lub jako samodzielna przekąska.