Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapraszam na skrzydełka w cytrynowej marynacie! Skrzydełka świetnie sprawdzą się jako potrawa z piekarnika lub, w sezonie, z grilla. To dobry pomysł na ciepłe danie podane podczas imprezy.
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 51
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 103
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 336
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 51
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 103
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 336
Składniki
Oczyść skrzydełka. Przekrój je w miejscu łączenia.
Przygotuj marynatę. Do skrzydełek dodaj oliwę, sok z cytryny, kmin rzymski, miód, czosnek oraz sól. Dokładnie wymieszaj. Odstaw pod przykryciem do lodówki przynajmniej na godzinę lub na całą noc.
Blaszkę do pieczenia wyłóż folią aluminiową. Ułóż skrzydełka na kratce i piecz w piekarniku przed 40-50 minut w temperaturze 180oC z termoobiegiem lub 200oC w funkcji góra dół. Obróć skrzydełka w połowie czasu pieczenia.
Smacznego!