Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczone, smaczne mięso, szybkie przygotowanie, a potem tylko czekać, aż się upiecze. :)
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 19
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 48
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 43
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 856
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 187
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 19
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 48
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 43
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 856
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 187
Składniki
Polędwiczki umyć i osuszyć. Mieliśmy dwie długie, więc zostały przecięte na pół. Posmarować je olejem z pestek winogron.
Ziarenka ziela angielskiego stłuc w moździerzu, liście laurowe pokruszyć. Wszystkie przyprawy wymieszać ze sobą i otoczyć w nich polędwiczki.
Polędwiczki ułożyć w naczyniu do zapiekania i podlać 1 szklanką wody. naczynie przykryć (może być folia aluminiowa).
Piec ok. 1,5 godziny w temp. 180 stopni.
Smacznego.