Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pieczone pierogi"
Przyszła mi ochota na coś dobrego i smacznego, coś co przypomniałam sobie z d...
Odsłon: 72
To maleńkie, słodkie, niczym nie nadziane ptysie, idealne na jeden kęs, do po...
Odsłon: 86
W myśl zasady, że im prościej tym lepiej, powstał pyszny jabłecznik, zjedzony...
Odsłon: 225
Przyszła mi ochota na coś dobrego i smacznego, coś co przypomniałam sobie z d...
Odsłon: 72
To maleńkie, słodkie, niczym nie nadziane ptysie, idealne na jeden kęs, do po...
Odsłon: 86
W myśl zasady, że im prościej tym lepiej, powstał pyszny jabłecznik, zjedzony...
Odsłon: 225
Składniki
Mąkę połącz z masłem, posiekaj nożem. Wbij jajka, oprósz solą, wlej 2-3 łyżki wody. Zagnieć. Uformuj kulę, owiń w folię, włóż na godzinę do lodówki.
Grzyby umyj, pokrój na kawałki.
Obierz i posiekaj cebulę, po czym zeszklij ją na rozgrzanym maśle. Dorzuć grzyby i duś na małym ogniu, aż woda odparuje. Dodaj jajka, posiekaną natkę i tartą bułkę.
Farsz przypraw solą, pieprzem i gałką muszkatołową.
Ciasto rozwałkuj, wytnij krążki. Na każdy nałóż łyżeczkę farszu, zlep brze gi. Ułóż pierogi na papierze do piecznia. Posmaruj roztrzepanym jajkiem. 6. Piecz 30 min w piekarniku rozgrzanym do 190°C.Źródło: Telemax