Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczone leczo w piekarniku to doskonała alternatywa dla klasycznego przygotowywania na palniku. Oszczędzisz czas i jednocześnie nie musisz pilnować potrawy w trakcie grzania. Sprawdź ten prosty przepis.
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 89
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 2085
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 285
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 89
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 2085
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 285
Składniki
Wszystkie warzywa umyj przed krojeniem. Obierz cukinię i cebulę, a z papryk pozbądź się gniazd nasiennych. Pokrój wszystko w kostkę średniej wielkości. Czosnek obierz, posiekaj drobno. Warzywa przełóż do naczynia żaroodpornego. Skrop olejem i posól. Włóż do nagrzanego piekarnika do 180 stopni Celsjusza bez termoobiegu. Piecz pod przykryciem około 30 minut. Po tym czasie odkryj naczynie na kilka minut, aby warzywa lekko się zarumieniły.
W tym czasie pokrój w plasterki kiełbasę. Możesz ją podsmażyć na odrobinie oleju, wtedy będzie bardziej aromatyczna.
Wyciągnij warzywa z piekarnika. Zalej je passatą wymieszaną z koncentratem. Dopraw paprykami i natką pietruszki. Dodaj też kiełbasę. Wymieszaj. Wstaw ponownie do piekarnika na 20 minut.